Dolar 32,4378
Euro 34,7998
Altın 2.430,42
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 16°C

Bafralılar Çocukluğuna Dair Neleri Özlüyor

Bafralı vatandaşlara “çocukluğunuza dair neler özlüyorsunuz” şeklinde sorduk.

Bafralılar Çocukluğuna Dair Neleri Özlüyor
REKLAM ALANI
18 Ekim 2018 12:47 | Son Güncellenme: 27 Ekim 2018 17:29

Bafra’nın ve Bafralıların sesi olan 55 Yenigün, sokağın nabzını tutmaya devam ediyor. Zaman akıp gittikçe yaşlarımız büyümekle kalmayıp, mutlu veya mutsuz olduğumuz anılarımız da unutulup gidiyor. Bizde Bafralı vatandaşlardan çocukluklarına gitmelerini istedik. Bafralı vatandaşlara “çocukluğunuza dair neler özlüyorsunuz” şeklinde sorduk. Aldığımız cevaplara baktığımızda geçmişe ve bir hassa çocukluklarına büyük bir özlem var. Bizde bu özlemden, değerden yola çıkarak çocuklar bizim her şeyimiz, onların mutluluğu, onların hüznü bizim için en önemli husustur diyerek sizlere iyi okumalar diliyoruz.

ÖZNUR KİTAPÇI

BAYRAM GÜNLERİNİ ÖZLÜYORUM

Bayramları özlüyorum mesela. Kurban bayramı olsun şeker bayramı olsun, alınan bayramlık kıyafetleri, öptüğümüz o büyüklerimizin ellerini özlüyorum. Çocukluğumuz da her şey çok masumdu ve daha samimiydi. Şimdi ki çocuklara üzülüyorum açıkçası çünkü doyumsuzluğa alıştırılıyorlar. Küçük yaşta alınan tabletler, verilen bilgisayarlar dolayısıyla çocukları doyumsuzluğa alışıyorlar. Bence çocuklar çocukluğunu yaşamalı o yüzden ailelere tavsiyem budur.

SELMA ÇIĞIR ODABAŞ

SOBA BAŞINDA GEÇEN GÜNLER

Eskiden çocukluğumda özlediğim şeylerden bir tanesi evlerde kurulan kuzine sobalarıydı. Sobanın üzerinde pişen yemekler, o yemeklerin kokusu, çayın demi, kapağını açıp içinde pişirdiğimiz patates olsun patlıcan olsun ekmek olsun bunların kokusunu ve güzelliklerini hiç bir zaman unutmadım. Şimdi büyüdük ve artık yaşlanıyoruz ama o çocukluğumuzda ki o dönemler her zaman hasretiz ve özlem duyuyoruz.

SÜLEYMAN KURT

MEMLEKETİMİ ÖZLÜYORUM

Öncelikle doğduğum yeri, memleketimi çok özlüyorum. Köyümde yaptığım işleri tarla olsun, bahçe olsun bunlarla ilgilenirdim. Çoğunlukla köy hayatımı ve köyümde geçirdiğim güzel günleri özlüyorum.

MEHMET ORMANCI

ÖZLENECEK BİR HATIRA BIRAKMADILAR

Benim için aslında özleyeceğim bir durum yok. Günümüzde ki şartlar o kadar iyi ki özlenecek bir şey, bir hatıra bırakmadılar. Şu an sadece hayat mücadelesi ve geçim derdiyle uğraşıyorum.

ŞADAN YETER

SAMİMİYETİ ÖZLEDİM

Çocukluğum bu gün kine nazaran çok daha güzeldi. Şimdiki çocuklar tamamen internete bağımlı haldeler. İletişim yok, birbirleriyle ilgileri yok. Bizim çocukluğumuz daha samimiydi. Mahallemizde top oynardık, oyunlar oynardık. Maalesef artık sokaklarda oyun oynayan çocuklar değil de, internet bağımlısı bir nesil yetişiyor.

İLHAN GÜNTAV

KAR YAĞDIĞINDA NAYLON İLE KAYMAK

Çocukluğumuza dair özlemediğimiz neler yok ki. Örneğin sabah kalktığımızda hayvan gütmek, babamızdan gizli arkadaşlarımızla buluşmak, hayvanların ekin tarlalarına girmesi ve bunun gibi daha neler neler. Mesela kar yağdığında naylonlar ile kaymak, bunun için de babamızdan işittiğimiz azarlar gibi. Bayramlarda uzak memleketten gelen akrabalarımız geldiğinde hep beraber toplanırdık ve bizim için büyük bir mutluluktu. Maalesef şimdi o günlerden eser yok. Bazen arkadaşlar ile bir araya gelip 15 sene öncesini konuşuyoruz çok mutluyduk. Cebimizde paramız yoktu ama mutluyduk. Tarlaya gider şeker pancarı kazardık ve akşam eve gelip yemek sofrasında toplanırdık koskoca bir aile ve yorgunluk kalırdı ne mutsuzluk. Şimdi çalışma da yok doğru düzgün ama yorgunlukta hiç çıkmıyor. Yani diyeceklerim bunlardan ibaret.

HÜSEYİN AK

KÖY OKULLARINI ÖZLEDİM

Çocukluğuma dair çok şey özledim. Mesela eskiden köy okulları vardı şimdi pek yok.  O zamanlar köy okulları daha kalabalıktı şimdi nerden baksan sınıfta sadece üç beş öğrenci toplasan okulda 15 20 öğrenci anca var. Sınıflarımız kalabalıktı ve öğrenciler arasında bir bağ vardı şimdi o yok. Köylerde kalabalıktı ve insanların birbirlerine sevgisi saygısı vardı. Ne yazık ki artık oda yok. Mesela ben köyde yetiştim. Çocukluğumda en çok  yaptığım şey çobanlıktı. Aile ortamları daha güzeldi. Bayram ziyaretlerine yığın yığın gelirlerdi ve yığın yığın giderdik ne yazık ki oda kalmadı var ama çok az.

ARSLAN ERDOĞAN

EN ÇOK O’NU ÖZLÜYORUM

Mustafa Kemal ATATÜRK’ ü çok sevdim ve Atatürk’ü çok özlüyorum.. Öğrencilik hayatım çok güzel geçti o günlerimi özlüyorum.

EMİR ÇOLAK

MAHALLE MAÇLARI

Çocukluğumda en çok mahallede arkadaşlarımla yaptığımız maçları, oynadığımız misketleri özlüyorum. Şimdi ki çocuklar maalesef internet bağımlısı olmuş. Artık oyunlarını sokaklarda değil de internette oynuyorlar. Eskiler güzeldi ve insanlar daha sıcak daha samimiydi.

MUSTAFA KAYA

SOKAKLARDA TERLEMEYİ

Özellikle bayramları çok özlüyorum. Eskiden sabah uyandığımızda bayramlıklarımızı giyer hemen el öpmeye şeker toplamaya giderdik. Ama artık bayramların eski tadı yok. Sokaklarda oyunlar oynar terlerdik akşamları eve geldiğimizde annelerimizden azar işitirdik. Hepsi güzel günlerdi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.