Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C

EMEĞİN ADI….

EMEĞİN ADI….
REKLAM ALANI
25 Şubat 2021 15:29

Siz siz olun asla ve asla bu masum, yüzü gülen, kalbi temiz, nankörlük bilmez, ömrünü çalışmaya adamış köyümün güzel insanlarını unutmayın. Ne güzeldir ki kapısını çalınca sorgu sual sormaz, evinin kapılarını sonuna kadar açar. Onun hazırdır her zaman guzine sobasının üstünde bir sıcak çayı. Hazırdır ekşili köy ekmeği, dolabındadır büyük emekle baktığı ineklerinin sütü yoğurdu. Tadına doyum olmaz sohbetinin. Onurdur onun için misafir ağırlamak. Ne beklenir ki onlardan gün olur tarlada işçi, gün gelir hayvan peşinde çoban, gün olur traktör sırtında şoför, zamanı gelince de ormanda kereste hazırlar. Köylümüzün o kadar çok mesleği vardır ki. Saymakla bitmez. Evet çalışır çalışır. Durmaz sütünü yoğurdunu alır iner pazara. Çünkü dert büyük çünkü çalışmak zorundadır. Sütten yoğurttan aldığı 3-5 kuruşu da paspas eder çocuklarına. İşte emekte bu, adalette bu, sevgi merhamet, iyilik hepsi bu. Köyümüz köylümüz olmazsa bizler aç kalırız. Çünkü insanoğlunun yaşam döngüsünün temelidir köylerimiz. Köylerimiz bir fabrikadır. Üretimin merkezidir. Tarım köyler sayesinde şahlanmıştır. Köylü üretmiştir, şehirler kalkınmıştır. Şehirler kalkınınca devlet kalkınmıştır. İnsanoğlunun yaradılışında köy vardır, köylülük vardır. Köy olmadan tarım olmaz, hayvancılık olmaz, gıda üretilemez, sanayi canlanamaz.
Siz siz olun köyünüzü, köylerimizi asla unutmayın. Sizde onlara el uzatın, geç değil. Sizinde bir hikâyeniz, hayalleriniz olsun. Ama ne olur içinde birazcık ta köyünüz, köylülerimiz olsun. Çünkü onlara yapılan her yatırım asla karşılıksız kalmaz. Onlara buğday verirseniz ekmek alırsınız, hayvan verirseniz et süt yoğurt alırsınız, tohum verirseniz meyve alırsınız, elinizi verirseniz dua alırsınız. Onlara su verirseniz ömrünüz su gibi uzun olur….
Herkese mutlu güzel ve bol gülücüklü hayat dilerim.

Hakan Temur

Veteriner Hekim

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.