Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

‘RANT İÇİN DEĞİL, HALK İÇİN’

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Samsun Şubesi önceki dönem başkanı ve Samsun Akademik Odalar Birlikteliği (SAOB) önceki dönem koordinatörü ve sözcüsü Cevat Öncü, CHP’den Samsun Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı oldu

‘RANT İÇİN DEĞİL, HALK İÇİN’
REKLAM ALANI
22 Kasım 2023 22:07

Öncü, “Samsunumuz için projeler geliştirmek, çözüm ve hizmet üretmek, şehrin gelişimine katkı sağlamak üzere, elimi taşın altına koymaya ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olmaya karar verdim” dedi.

HALK İÇİN

YOĞUN KATILIM
CHP Samsun İl Başkanlığı toplantı salonunda yapılan aday adaylığı açıklamasına Samsunspor eski Başkanı İsmail Uyanık, Ondokuz Mayıs Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay, meslek odaları başkan ve yöneticileri, muhtarlar, demokratik kitle örgütleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda partili katıldı. Yoğun katılımın yaşandığı toplantıda birçok kişi de kalabalık nedeniyle dışarıda kaldı.

ÇÖZÜM VE HİZMET ODAKLI
İl Başkanı Mehmet Özdağ ile birlikte partide toplanan konuklara hitap eden Cevat Öncü, Samsun’un sorunlarını ve ihtiyaçlarını bildiği için Büyükşehir Belediyesine talip olduğunu belirterek, “Büyükşehir Belediyemizin karar ve uygulamaları çoğunlukta olmak üzere; kentleşme, doğa olayları (deprem, sel, su baskınları) ulaşım-ulaştırma, tarım – hayvancılık, sağlık- spor, turizm, sosyal ve kültürel hayat gibi konularda eleştiri, görüş ve önerilerimizi kent yöneticilerimiz ve kamuoyu ile paylaşmaya çalıştım. Söylem ve eylemlerimiz kamuoyu tarafından dikkatle izlenmesine rağmen, yönetenlerimizin bir bölümü, çoğunlukla meslek odalarımız ve bizlerle aynı bakış açısında olmadılar, olamadılar. Hal böyle olunca, mesleki birikim ve deneyimlerim, Samsun’un sorunlarını ve ihtiyaçlarını görüyor ve çözüm önerilerini biliyor olmam, doğduğum, büyüdüğüm ve yaşadığım kente karşı hissettiğim sorumluluk duygusu ile, uzak – yakın çevremdeki arkadaşlarımın, kanaat önderi olarak nitelendirebileceğimiz dostlarımın teşvik ve tavsiyeleri doğrultusunda, yaptığımız görüşmeler ve değerlendirmeler neticesinde, kent yönetimi anlamında sorumluluk üstlenmek, eleştiren ve önerilerde bulunan pozisyonun ötesine geçerek güzel Samsunumuz için projeler geliştirmek, çözüm ve hizmet üretmek, şehrin gelişimine katkı sağlamak üzere, elimi taşın altına koymaya ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olmaya karar verdim” dedi.

HALK İÇİN

İŞBİRLİĞİ VE BERABERLİK
Çocukların ‘Cevat amcası’, gençlerin ‘abisi’ olacağını dile getiren Cevat Öncü şöyle devam etti:
“Bu görevi üstlenmek üzere, benim dışımda da başka aday adaylarının olmasını gayet doğal karşılar ve memnuniyet verici olarak değerlendiririm. Böyle bir durumun olması halinde, parti genel merkezimizin belirlediği esaslar doğrultusunda, aday adayları arasından birisi Cumhuriyet Halk Partisi’nin Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıklanacaktır. Açıklanacak olan adayın seçilebilmesi için hep birlikte çaba göstereceğiz. Benim aday olarak açıklanmam durumunda, yüksek enerjimiz ve kararlılığımızla; rant için değil halk için çalışan, insan ve hizmet odaklı, doğaya ve çevreye saygılı, kent kaynaklarını doğru ve efektif kullanan, şeffaf – hesap verebilirlik anlayışı ile hareket eden, özel gereksinimli insanlarımız ve ailelerinin (engelli bireylerin) yaşamlarını kolaylaştıracak uygulamaları hayata geçiren, planlamaları yaparken ve hedefleri belirlerken, konularına göre; kamu ve özel sektör kuruluşları, ilgili meslek odalarımız, Ticaret ve Sanayi Odası, iş insanlarımız, demokratik kitle örgütlerimiz, sendikalarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, muhtarlarımız ve konu ile ilgili tüm kesimlerle fikir alışverişinde bulunarak kararlar alacak ve uygulamalar yapacağız.

HALK İÇİN

HALKÇI VE HALKTAN YANA
Güzel Samsunumuz da yaşayan insanlarımızın, doğa olaylarından olumsuz etkilenmemeleri, depremlerde can ve mal kaybının en aza indirilmesi, aşırı yağışlarda işyerlerini, evlerini, cadde ve sokaklarını su basmayan, ulaşım ve ulaştırma problemlerinin çözümlendiği, sanayi ve istihdamın desteklendiği, yatırımcının önünün açıldığı, çarpık kentleşmenin önlendiği, çocuklarımızın ve gençlerimizin Cevat amcası ve abisi, bizim kuşağın arkadaşı, büyüklerimizin de kardeşi ve evladı olarak, herkesi kucaklayan, sorumluluk anlayışı ile davranan bir başkan olacağımı, halkçı ve halktan yana, sosyal belediyecilik anlayışını hayata geçireceğimizi bilmenizi isterim. Çıkmış olduğum bu yolda, bana destek olan, beni teşvik eden herkese, buraya gelerek motivasyonumuzu artıran sizlere, çeşitli nedenlerle burada bulunamayıp yüreği bizimle olan arkadaşlarımıza ve dostlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.