Dolar 32,3818
Euro 34,7380
Altın 2.407,95
BİST 10.101,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 18°C

SAMSUN, GİRESUN ve TOKAT’IN YENİ VALİLERİ… TESADÜFÜN BÖYLESİ!

Son valiler kararnamesi ile Ordu iline sınırdaş olan Samsun, Giresun ve Tokat Valileri Ordulu oldu

SAMSUN, GİRESUN ve TOKAT’IN  YENİ VALİLERİ… TESADÜFÜN BÖYLESİ!
REKLAM ALANI
10 Ağustos 2023 16:40 | Son Güncellenme: 10 Ağustos 2023 17:21

Samsun Valisi Orhan Tavlı daha önce Ayvacık Kaymakamıydı. Giresun Valisi liseyi Giresun’da bitirdi. Tokat Valisi daha önce Reşadiye Kaymakam Vekilliği yapmıştı.

3 VALİ DE ORDULU
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yer alan Valiler Kararnamesi’nde Ordu ili açısından ilginç bir tablo ortaya çıktı. Valiler kararnamesiyle birlikte Ordu iline komşu 3 ilin Valisi Ordulu oldu. Samsun Valiliği’ne atanan Orhan Tavlı, Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti ile Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, doğum yerleri Ordu ile sınırdaş oldular. Bir diğer ilginç özellik ise Tokat ve Giresun Valilerinin Ordu-Korgan doğumlu olmaları oldu.

SAMSUN’A YABANCI DEĞİL
1965 yılında Ordu’da doğan Samsun Valisi Orhan Tavlı daha önce 1993-1995 yılları arasında Samsun-Ayvacık İlçesi Kaymakamlığı görevinde bulunmuştu.

GİRESUN VALİSİ, LİSEYİ GİRESUN’DA BİTİRDİ
1973 yılında Ordu-Korgan doğumlu olan Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti açısından Giresun ilginç bir özellik taşıyor. Vali Serdengeçti, ilk ve orta öğrenimini Ordu’da yaparken lise öğrenimini Giresun Atatürk Lisesinde tamamladı. Vali Serdengeçti, 1996 yılında İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı sınavını kazandıktan sonra yine memleketi Ordu’nun Ünye ilçesinde Kaymakam Refikliği yapmıştı.

REŞADİYE KAYMAKAMLIĞI’NDAN TOKAT VALİLİĞİ’NE
1969 yılı Ordu-Korgan doğumlu olan Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, 12.05.2022 tarihinde atandığı görevini sürdürüyor. Vali Hatipoğlu, bürokrasi hayatında 1996 yılında Tokat’ın Reşadiye ilçesinde Kaymakam Vekilliği yapmıştı.

İHA

 

Samsun Valisi Orhan Tavlı

Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti

 

VALİ

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.