Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 20°C

SAMSUN OPERA VE BALE’DEN ‘SENFONİK’ GECE!

Samsun Devlet Opera ve Balesi(SAMDOB), cumartesi akşamı Antonio Vivaldi’nin Dört Mevsim, Op.8 ve Antonín Dvorák’ın Serenade, Op.22 adlı eserlerinden oluşan senfonik konseriyle sanatseverlerle buluşacak

SAMSUN OPERA VE BALE’DEN ‘SENFONİK’ GECE!
REKLAM ALANI
22 Mart 2023 18:00

SAMDOB Orkestrası, 25 Mart Cumartesi akşamı muhteşem bir senfonik konsere imza atmaya hazırlanıyor. Antonio Vivaldi’nin Dört Mevsim, Op.8 ve Antonín Dvorák’ın Serenade, Op.22 adlı eserlerinden oluşan senfonik konserde orkestrayı İzmir Devlet Opera ve Balesi şeflerinden Tulio Gagliardo Varas yönetecek.

ÜNLÜ KEMANCI KONSERİN SOLİSTİ
Kariyeri boyunca Hollanda, İsviçre, Almanya, İspanya, Singapur, Çin ve Türkiye’de konserler veren, Martha Argerich, Mischa Maisky, Pinchas Zukerman, Renaud Capuçon gibi ünlü sanatçılarla ve Valery Gergiev, Zubin Mehta ve Ivan Fisher gibi dünya çapında şeflerle çalışan İzmir Devlet Opera ve Balesi başkemancısı Tolga Kulak konserin solist (keman) sanatçısı olacak ve “Dört Mevsim, Op.8”i icra edecek.

VİVALDİ’NİN ÖLÜMSÜZ ESERİ
İtalyan besteci Antonio Vivaldi’nin 1723’te bestelediği ve bestecinin yaşadığı dönemde de oldukça ilgi gören eseri “Dört Mevsim, Op.8” konçertosu, bestecinin en ünlü ve en sık seslendirilen eseri olmasının yanı sıra sanat ve müzik tarihinin de en değerli eserlerinden biri olarak kabul ediliyor. “Dört Mevsim, Op.8” senfonik konserin ilk bölümünde yer alacak.

1876’DAN GÜNÜMÜZE SERENADE…
Konserin 2. bölümünde Çek besteci Antonín Dvorák’ın “Serenade, Op.22” adlı eseri seslendirilecek. Serenat tarzının klasik yapısı, hafifliği ve zarifliği bestecinin çok ilgisini çekmiş, “Serenade, Op.22” adlı ilk serenadını 1875 yılında 11 günde bestelemiştir. Eser ilk kez 10 Aralık 1876’da Prag’da seslendirildi.

SAMDOB Orkestrası’ndan Didem Tepe’nin başkemancı olarak yer aldığı “Senfonik Konser” 25 Mart 2023Cumartesi akşamı saat 20.30’da Aydın Gün Salonu’nda dinleyiciyle buluşacak. Konserin biletleri, biletinial internet sitesinden ve Samsun Devlet Opera ve Balesi gişesinden alınabilir.

Nisanur ÖZYURT

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.