Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 18°C

Samsun Vali Şahin’den ‘Kalkınma’ formülü!

Bafra İlçesi’ndeki İş ve İhracat Geliştirme Merkezi Projesi Teknik Destek Bileşeni (BİGEM), OSB’de törenle açıldı

Samsun Vali Şahin’den ‘Kalkınma’ formülü!
REKLAM ALANI
23 Mayıs 2017 23:15

Bafra Organize Sanayi Bölgesi’nde(OSB) düzenlenen törenin açılış konuşmasını yapan Bafra Ticaret ve Sanayi Odası(BTSO) Başkanı Göksel Başar, “Bu bölgenin gelişmesinde BİGEM’in rolü çok büyük. Bizim uzmanlarımız Avrupa Birliği uzmanları buradan gittikten sonra bu binada bölgemize hizmet etmeye devam edecekler. Öğreneceğimiz daha çok şey var. Biz bu bölgenin, bu bereketli toprakların şanslı çocuklarıyız. Biz bu bereketli toprakların bekçileri olmak istemiyoruz. Biz bu bereketli toprakları ekip, biçip buradan edindiğimiz, aldığımız ürünleri burada sanayi mamulü haline getirmek istiyoruz. İşte BİGEM bunun için bize lazım” dedi.

‘ÇARŞAMBALILAR BİRAZ KISKANIYOR AMA…’

Vali İbrahim Şahin, “Bafra’ya her geldiğimde, Çarşambalılar biraz kıskanıyor belki ama nihayetinde ben Samsun’un Valisiyim. Bafra’yı, Çarşamba’yı, Alaçam’ı, Yakakent’i, Terme’yi veya diğer ilçeleri ayırt etmeyiz ama buraya gelirken daha keyifle ve daha sıkça geliyoruz. Bundan dolayı ilçe protokolüne ve kuruluşlara teşekkür ediyorum. Bu güzelliklerin diğer ilçelerimize de örnek olmasını temenni ediyorum” dedi.

MEDİKAL ALET ÜRETİMİ SIÇRAMA YAŞATACAK

Bafra’nın şanslı bir coğrafi bölgede olduğuna dikkati çeken Vali Şahin, “Bafra Ovası’nın bu güzelliği adeta beni etkiliyor. Bafra’da tarımın iyi işleniyor olması gerçekten önemli. İlçede 2 tane önemli Organize Sanayi Bölgemiz oluştu, oluşuyor. Bunların biri Karma OSB, diğeri ise Sera OSB. Bafra ilçemiz, 140-150 bin nüfusuyla büyük illerle rekabet edebilecek bir durumda. Hele ki Kızılırmak gibi büyük bir nehir burayı suluyor, besliyor, bir de Türkiye’de çok az sayıda ovaya sahip olması ayrıca Bafra’yı verimli yapıyor. Benim çok önemsediğim ve her fırsatta vurguladığım bir medikal alet üretimi var. Samsun’da ciddi yatırımlar düşünen bir Arap iş adamı beni ziyaret etti. İlimizde ikinci yatırım olarak düşündüğü medikal alet üretimi. Biz çok farkında değiliz belki, dünyada 3 ülkede üretilen medikal alet üretimi Bafra ilçemize gerçekten bir sıçrama fırsatı tanıyacak” diye konuştu.

MİLLİ GELİR ARTARSA TERÖR BİTER!

“Biz bir taraftan üretim yaparken yazılıma da önem vereceğiz” diyen Vali Şahin şunları söyledi:  “Biz mutlak suretle, eğer kalkınacaksak üretmek ve ihraç etmek durumundayız. Önümüzde Samsunumuzun da ülkemizin de hükümetimizin de Cumhurbaşkanımızın da sıkça vurguladığı 2-3 önemli hedef var. Bu hedeflerden biri Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı 2023 yılında Türkiye’nin dünya ekonomisi sıralamasında ilk on içerisine girmesi. Bunu sağlamanın yolu ve yöntemi de mutlak suretle ciddi bir ihracata yönelmekle olur. Ne zaman ki, biz kişi başına düşen milli geliri 20 bin dolara çıkarırsak terör kendiliğinden bitecektir. Ülkemiz üzerindeki o kara bulutlar dağılacaktır. Daha fazla çalışmak, üretmek ve bu üretimi nitelikli hale dönüştürmemiz gerekiyor.” Konuşmaların sonunda açılış gerçekleştirildi ve BİGEM bahçesine ağaç dikimi yapıldı. Açılış törenine ayrıca, CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, iş adamları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.