Dolar 32,5978
Euro 34,6499
Altın 2.526,36
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Samsun’da ‘YAKIT’ YOK MU?

Samsun’da PÜİS Başkana Zafer Güler, benzin ve motorine hücum edilince ana tedarikçilerin elinde mal kalmadığını belirterek, “Kötü niyetli akaryakıt istasyonu sahipleri uyarıldı” dedi

Samsun’da ‘YAKIT’ YOK MU?
REKLAM ALANI
28 Ekim 2021 16:30 | Son Güncellenme: 28 Ekim 2021 17:10

Samsun’da Petrol Ürünleri İşverenleri Sendikası (PÜİS) Şube Başkanı Zafer Güler, motorin ve benzin zammı öncesinde ‘akaryakıt satılmaması’ konusuna açıklık getirdi.

VATANDAŞA ‘YAKIT YOK’ YANIITI
Artan döviz kuru ve brent petrolün fiyatının artması, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de akaryakıt fiyatlarının artmasına neden oldu. Özellikle otogaz ve benzine gün aşırı zam gelirken, motorine de zamlar yansıtıldı. Yakın zamanda zam haberini duyan vatandaşlar akaryakıt istasyonlarından zam öncesi yakıt almak isterken, ‘yakıt yok’ yanıtını aldılar. Konuyla ilgili açıklama yapan Şube Başkanı Zafer Güler, Samsun’da zamlar öncesi yakıt satmayan birçok istasyonda gerçekten yakıt kalmadığını ileri sürerek, kötü niyetli akaryakıt istasyonu sahiplerinin ise uyarıldığını belirtti.

3 GÜNLÜK MAL 1 GÜNDE SATILDI
Zam öncesi akaryakıt satılmaması konusuna açıklık getiren Başkan Zafer Güler, “Petrol istasyonlarının çoğunluğu tesisattan mal alamadığı için o duruma düştü. Bir yoğunluk oldu. Herkes ‘akaryakıta 45 kuruş zam gelecek’ diye akaryakıt istasyonlarına akın etti. İstasyonlar 3 günde satacağı malı o günde sattı. İnsanlara yakıt vermeyen bayi sayısı 20 ise 18’i ‘yakıt olmadığı’ için ‘yok sattı’. Bayileri polis ve EPDK yetkilileri gidip kontrol ettiler. Birçok istasyonun tankında yakıt olmadığı da yapılan incelemelerde görüldü. Art niyetli arkadaşlarımız yok mudur? Olmuştur. Onlara da gerekli ikazlar yapıldı. ‘Bu yaptığınız tamamen yanlıştır, böyle bir şey yapamazsınız, mallarınız bitene kadar satacaksınız, sattıktan sonra da yok diyeceksiniz’ diye. Olay bu” dedi.

Akaryakıt fiyatları hakkında da görüş bildiren Güler, şunları söyledi:
“Akaryakıt fiyatlarındaki artışları dolar kurunun yükselmesine bağlıyorum. Dolar 1 yılda yüzde 32 değer kazandı. Aynı zamanda brent petrol fiyatları da çok arttı. Brent petrol 60 dolardan 85 dolara yükseldi. Bunlar fiyatları yükseltti. Akaryakıt yurt dışından alındığı için, fiyatlarının artmasında bu saydığım olaylar büyük etmen oldu. Devlet ÖTV’yi sıfırlamış olsa dahi fiyatlar şu anki durumundan aşağıya inmez. Dolar bu seviyede kalırsa fiyatlar düşmez. Benzine 25 kuruş indirim geleceği konuşuluyor ama henüz net değil.”

İHA

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.