Dolar 32,5696
Euro 34,9457
Altın 2.426,61
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

ŞENGÜL’E GÜVENOYU!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Samsun Şubesi 23. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Şube Başkanı Hasan Tahsin Şengül yeniden başkanlığa seçildi

ŞENGÜL’E GÜVENOYU!
REKLAM ALANI
22 Ocak 2023 15:02

MÜSİAD Samsun Şubesi’nin 23’üncü genel kurulu sonrası mevcut başkan Hasan Tahsin Şengül, üye iş insanlarından yeniden güvenoyu aldı. Yeni döneme birçok işi gerçekleştirmenin bahtiyarlığıyla girdiklerini söyleyen Başkan Şengül, “Altyapısında üretim, istihdam, yatırım, ihracat olan Türkiye Yüzyılı hedefimize ulaşabilmek için mücadelemizi sürdürüyoruz” dedi.

ŞENGÜL'E GÜVENOYU!

MÜSİAD Samsun Şube Başkanı Hasan Tahsin ŞENGÜL

DAHA ÇOK YATIRIM, DAHA ÇOK İSTİHDAM
Ömer Halisdemir Salonu’nda düzenlenen genel kurul sonrası bir açıklamada bulunan Hasah Tahsin Şengül, kentin gelişim ve kalkınması ile paralel çalışan MÜSİAD Samsun’un yeni dönem çalışmalarının ivmelenerek devam edeceğini ifade etti. MÜSİAD Samsun üyelerinin 20 bin insana iş ve aş sağladığını, şehrin toplam ihracatının yüzde 45’ini gerçekleştirdiklerini kaydeden Şengül, gurur duyulacak tabloyu yeterli görmeyen üyelerin daha çok yatırım, istihdam hedefiyle hareket ettiklerini vurguladı.

ŞENGÜL'E GÜVENOYU!

‘GÜCÜMÜZÜ ANADOLU İRFANINDAN ALIYORUZ’
MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Doğan Alperen ise 13 bin üyelerinin bulunduğunu, 60 bine yakın firmayla Türkiye ekonomisine katma değer sağladıklarını kaydetti. Alperen, “MÜSİAD küresel bir iş birliği ve sermaye platformu olduğu kadar gücünü zengin medeniyet değerlerimizden, Anadolu irfanından alan bir kalkınma hareketidir. MÜSİAD üyeleri ahilik geleneğinin günümüzdeki temsilcileridir” diye konuştu.

ŞENGÜL'E GÜVENOYU!

MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Doğan ALPEREN

TÜRKİYE YÜZYILI VE ŞAHLANIŞ DÖNEMİ
Türkiye’nin yeni dönemiyle ilgili stratejik plan hazırladıklarını, bu plan doğrultusunda tüm insanlık için çalışamaya ve üretmeye devam edeceklerini vurgulayan Alperen, ayrıca şunları söyledi:

“Küresel salgın sonrası 2022 yılında yüksek seyreden jeopolitik risklere ve yavaşlayan küresel ekonomiye rağmen Türkiye ekonomisi, dinamik ve esnek yapısı sayesinde dünya ve G20 ortalamalarının üzerinde büyümeyi başarmıştır. Gelişmiş ülkelerde resesyon ve stagflasyon senaryolarının konuşulduğu böylesi zorlu bir dönemde ekonomimizin büyümeye devam etmesi, Türkiye’nin dış şoklara karşı bağışıklığını ne denli güçlendirdiğinin açık göstergesidir. Önümüzde geçmek zorunda olduğumuz zorlu ve keskin kavşaklar var. Hep birlikte bu kavşakları geçerek Cumhuriyet’imizin 100. yılında ve Türkiye Yüzyılı’nın hemen başında yeni bir şahlanış dönemine başlayacağımıza inanıyoruz.”

Ahmet Doğan Alperen ayrıca, Samsun’da sanayinin, ekonominin, ticaretin gelişimi için çalışmaya çaba sarfedeceklerini söyledi ve yönetime yeni dönemde başarı dileklerini iletti.

YENİ YÖNETİMDE 19 İSİM
Divan Başkanı olarak Haluk Tan’ın görev yaptığı kongrede Hasan Tahsin Şengül yeniden başkanlığa seçildi. Yönetim Kurulu ise şu isimlerden oluştu:

Abdullah Kaan, Ali Süleymanoğlu, Fatih Kurt, Harun Reşit Özer, İbrahim Hacıibrahimoğlu, Mehmet Akif Abanoz, Metin Aktürk, Osman Öğüten, Yusuf Güneş, Tuncay Yurduseven, Emre Sesli, Elif Karayel Alp, Osman Gençtürk, Ferhat Köse, Barış Kadir Yalçın, Hasan Küçük, Fatih Peker, Mehmet Yazıcı, Recep Ocak.

GENEL KURULA BÜYÜK İLGİ
Genel Kurula AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, SAMÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, AK Parti İl Başkanı Ersan Aksu, MHP İl Başkanı Osman Kandıra ile kamu kurumlarının yöneticileri ve iş dünyasından temsilciler katıldı.

MÜSİAD Samsun’un 23’üncü Olağan Genel Kurulu’na sponsor olan kişilere ‘yetim hamilik sertifikası’, yeni dönemde yönetimde görev almayacak kişilere ise ‘teşekkür belgesi’ takdim edildi. Genel kurulda ayrıca MÜSİAD Samsun yönetimi, üyeleri ve misafirlerin katılımıyla da aile fotoğrafı çektirildi.

Nisanur ÖZYURT

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.