Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 21°C

‘ZİNCİR MARKETLER’E AĞIR DARBE!

Samsun’da ulusal zincir marketler, yerel marketlerin ödediği ‘iş yeri açma ve çalışma ruhsat harcı’nın 40 katını ödeyerek yeni iş yeri açabilecek

‘ZİNCİR MARKETLER’E AĞIR DARBE!
REKLAM ALANI
14 Aralık 2022 17:44

Samsun’da, 46 maddenin görüşüldüğü Samsun Büyükşehir Belediye Aralık Ayı Komisyon Toplantısı, Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda Meclis Başkanvekili Nihat Soğuk başkanlığında yapıldı. Komisyonda ağırlıklı tartışma konusu 2023 yılında uygulanacak fiyat tarifeleri oldu. Komisyon üyeleri, ilgili daire başkanları ve bürokratlardan yeni fiyat tarifeleri hakkında bilgi alırken, bürokratlar tarifelere ‘yeniden değerlendirme oranı’ çerçevesinde ortalama yüzde 122 oranında bir zam uygulandığını söylediler.

ULUSAL MARKETLERE TARİFENİN 40 KATI!

Komisyonda en çok üzerinde durulan konu ise Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nın tarifesinde yer alan “İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsat Harçları İşyeri Açma İzin Harcı” belirlemesi kaleminde yaşandı. Tarife hakkında bilgi veren Daire Başkanı Ali Tulumen, “Tarifemizde ruhsat alma çalışma bedelimiz 2 bin 500 TL’ydi. Bu maddenin son kısmına ‘Ulusal zincir marketlerde tarifenin 40 katı uygulanır’ şeklinde bir açıklama ilave ettik. Bu sadece ulusal zincir marketler için geçerlidir. Yani bu marketler Samsun’da iş yeri açma talebinde bulunursa ruhsat ücreti 40 katı şeklinde uygulanacak” dedi.

VERGİSİNİ SAMSUN’DA ÖDEYEN HARİÇ
Açıklamanın ardından söz alan komisyon üyeleri ve grup başkanvekilleri, bu tarifeye olumlu baktıklarını fakat yerel marketlerin 40 katı ücretten muaf tutulması gerektiğini söylediler. Madde, ‘Vergisini Samsun’a ödeyen marketler hariç’ notu eklenerek kabul edildi. Madde, meclisten geçerse uygulamaya konulacak.

Komisyon toplantısında diğer ücret tarifeleri de tartışılırken, 2023 yılında Samsun’da uygulanacak ücretler de meclis toplantısında görüşülecek.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.