Dolar 32,3670
Euro 35,0307
Altın 2.325,51
BİST 9.110,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Zulme sessiz kalanlardan olmayacağız

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, hafta sonu katıldığı Samsun ilçe kongrelerinde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu

Zulme sessiz kalanlardan olmayacağız
REKLAM ALANI
27 Şubat 2018 19:19

Asarcık, Canik, Tekkeköy, Kavak, İlkadım, Yakakent, Alaçam, Ondokuz Mayıs ilçe kongrelerine katılan Karaaslan burada yaptığı konuşmalarda, Zeytin Dalı Harekâtı’na yönelik gerçekleştirilmeye çalışılan algı operasyonlarına değinerek milli meselelerde birlik çağrısında bulundu.

Karaaslan, “Terör, yalnızca ülkemizin değil dünyanın da karşı karşıya kaldığı büyük ve küresel bir tehdittir. Terör unsurlarının etkisiz hale getirilmesi, toprakların asıl sahiplerine teslim edilmesi, sivillerin huzur içinde yaşayabilmesi için sürdürdüğümüz ‘Zeytin Dalı Harekâtı, huzur ve adaleti tesis etme amacı taşımaktadır. Ülkemiz ve bölgemiz için tehlikeli bir hal almaya başlayan terör örgütleri, attığı roketlerle evinde uyuyan masum yavrumuzu şehit ediyor. Böyle bir roketin bir Avrupa ülkesine atıldığını, evinde uyuyan masum bir yavrunun hayatını kaybettiğini düşünün, dünya ayağa kalkardı. Sınır ilçelerimize her gün roketler, mermiler gelirken bunu görmezden gelmemizi bekleyenler, ‘Afrin’de ne işimiz var?’ diye soranlar siyaset yapmasınlar. Çünkü bu, siyasetin çok ötesinde bir konu. Kimse kusura bakmasın, kahraman Mehmetçiğimiz sınır ötesinde canından, ailesinden, sevdiklerinden geçerek mücadele ederken birtakım grupların bu operasyonları sorgulamasını kabul etmemiz mümkün değil. Dualarımızla, var gücümüzle, bütün inancımızla Mehmetçiklerimizin destansı mücadelesine destek olmalıyız. Hangi siyasi partiye mensup olursak olalım, söz konusu ortak geleceğimiz, milli ve manevi değerlerimiz olunca birlikte hareket etmemiz elzemdir.” diye konuştu.

Sergiledikleri dik duruşla mağdur, masum ve mazlumların yanında olduklarını belirten Karaaslan, “Sizler yanımızda olmasaydınız biz varız diyecek kadar güçlü olabilir miydik? Dünyaya dönüp de, ‘dünya beşten büyüktür, birden çok daha büyüktür’ diyebilir miydik? AK Parti herhangi bir parti değildir, gücünü aziz milletimizden alır. Bu güçlü destek, milletimize hizmet yolunda bizim için en büyük motivasyon olup çok büyük bir sorumluluk gerektirir. Bu büyük sorumluluğu hakkıyla yerine getirebilmenin mücadelesini veriyoruz.”

Hocalı’da vahşice katledilen 613 canı rahmetle anan ve tüm insanlık için utanç vesikası olan böyle acıların bir daha yaşanmamasını temenni eden Karaaslan konuşmasına şu sözlerle devam etti;

“Hocalı Katliamı, 20. yüzyılda yaşanan en büyük insanlık suçlarındandır. Genç kızlar, kadınlar, çocuklar vicdansızca katledilirken insan haklarından, çocuk haklarından, kadın haklarından bahseden ülkeler bu vahşete sessiz kaldı.  Türkiye olarak bu katliama o gün susmadığımız gibi bugün de susmuyoruz. Büyük acıların bir daha yaşanmaması için mücadele vermeye devam ediyoruz. Zulme sessiz kalanlardan olmayacağız. Terörden, zulümden ve ölümden kaçan 3 buçuk milyon Suriyeli mazluma ülkemizin ve gönlümüzün kapılarını açtık. Yüzlerce yıllık kadim geçmişimiz bu mesuliyet bilincinin örnekleriyle doludur. Mirasını devraldığımız medeniyet anlayışımızda mazluma merhamet vardır, bugün attığımız her adım, uyguladığımız her politika bu bilincin diri olduğunun en önemli göstergesidir.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.