Dolar 32,5036
Euro 34,9620
Altın 2.430,61
BİST 9.802,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Bafralıların Sosyal Medya İmtihanı

Bafra’lı vatandaşlara bu kez de hayatımızın bir parçası haline gelen sosyal paylaşım sitelerini gündeme aldık.

Bafralıların Sosyal Medya İmtihanı
REKLAM ALANI
15 Ekim 2018 10:00 | Son Güncellenme: 27 Ekim 2018 17:29

Bafra’nın ve Bafralıların sesi olan 55 Yenigün, sokağın nabzını tutmaya devam ediyor. Bafralı vatandaşlara bu kez de hayatımızın bir parçası haline gelen sosyal paylaşım sitelerini gündeme aldık. Konuyla alakalı sorularımız şu şekildeydi. “Sosyal medya kullanıyor musunuz, ne sıklıkla kullanıyorsunuz, en çok hangisini kullanıyorsunuz ve hayatınıza ne gibi eksisi veya artısı oluyor” şeklindeydi. Bakalım Bafralı vatandaşlar bu sorulara ne şekilde cevap vermişler.

EREN GÜDELOĞLU

Sosyal medya kullanıyorum ve günde en fazla bir buçuk saat kadar. Bunların arasında da en çok İNSTAGRAM kullanıyorum. Sosyal medyanın olumlu etkileri de var olumsuz etkileri de var. Mesela olumlu etkilerinden örnek verecek isem, dünyada neler oluyor, ne gibi gelişmeler yaşanıyor bunları öğrenebiliyorum. Olumsuz etkileri de, ben mesela 11. Sınıf öğrencisiyim ve üniversiteye hazırlanacağım. Ders çalışmam gerekirken bazen fazla zaman harcıyorum ve bu anlamda beni olumsuz etkiliyor.

BATUHAN UYANIK

Olumlu etkisi de var, olumsuz etkisi de. Ben çok fazla İNSTAGRAM kullanıyorum. Günümün birçok bölümünü burada harcıyorum. Böyle olunca bazı şeylerden mahrum kalıyorum. Aynı zamanda TWİTTER da kullandığım için buradan gündemi takip edebiliyorum. İstediğim bilgilere buradan ulaşabiliyorum. Bu yönden de kendi adıma olumlu diyebilirim.

ENES TEK

Bence amaca göre olumlu veya olumsuz etkileri var. Sadece zaman öldürmek için, vakit geçirmek için kullanıyorsa bu bağımlı hale getirebilir ve hayatının en önemli parçası haline gelebilir. Ama sadece kısa süreliğine bakmak için veya bazı konularda bilgi edinmek için, veya gündemi takip etmek için kullanılması zararlı değil diye düşünüyorum. Hatta sadece bilgi amaçlı kullanılması direk olarak olumlu bir etkendir. Ben araştırmayı ve gündemi takip etmeyi çok sevdiğim için en fazla TWİTTER kullanıyorum.

ECE GÜNGÖR

Ben gündemi, haberleri takip etmeyi çok seviyorum. Bu yüzden de en fazla TWİTTER kullanıyorum. Bunun harici çok fazla zaman harcamıyorum. Çünkü yararları olduğu gibi zararları da olabiliyor. İnsanlar bağımlı hale gelebiliyor.

SERCAN EROL

Olumsuz etkisi çok fazla. Teknoloji çok hızlı ilerliyor. Hayatımızda farklı bir yer edinmeye başladı artık. Sadece sosyal medya değil internetin genelinde çok fazla zaman harcandığı için artık standart hayat bu şekilde olmaya başlıyor. Bu da çok doğru değil. İnternette istediğimiz her bilgiye ulaşabiliyoruz fakat kitap okuyarak da kendimizi geliştirebiliriz. Ben fazla kitap okumuyorum fakat hiç okumuyorum değil. Bende sosyal medya kullanıyorum. FACEBOOK, İNSTAGRAM olsun bu ikisi en çok kullandığım. Fakat dediğim gibi çok fazla zaman harcamıyorum.

HAŞİM OTURAK

Olumlu etkisi de var olumsuz etkisi de var. Olumlu etkisi bazen bilgili paylaşımlar oluyor. Bilmediğimiz şeyleri öğrenebiliyoruz. Fakat olumsuz etkisi çok. Günümüzde herkes sosyal medya bağımlısı olduğu için eskiden yapılan birebir görüşmeler bile artık sosyal medya üzerinden yapılıyor. Bu insanlar arasındaki etkileşimi azaltıyor. Bu sebepten ötürü daha az veya kendilerine yararı dokunacak kadar kullansalar daha iyi olur. Mesela bende kullanıyorum. En çok da İNSTAGRAM, fakat çok zaman harcamıyorum.

MURAT ÇAKIR

Olumlu veya olumsuz etkileri olabilir. Bu kişinin kendisine hâkim olmasıyla da alakalı. Veya ne amaçla kullandığına da bağlı. Ben eğlenmek ve keyif almak için kullanıyorum. En çok da İNSTAGRAM kullanıyorum.

FARUK KEFELİ

Olumsuz etkileri var tabi ki. Çok fazla kullanmaktan ötürü normal yaşantıyı unutuyorlar. Olumlu etkileri de var. Bilmediğimiz birçok şeyi buralardan öğrenebiliyoruz. Ben de kullanıyorum. En çok WHATSAPP kullanıyorum ve bu çok sıklıkla oluyor.

BURAK AKÇAY

Evet kullanıyorum. En çok İNSTAGRAM kullanıyorum. Ben mizahı severim. Komik paylaşımları izlemekten keyif aldığım için hem sıklıkla giriyorum hem de bana olumlu etkisi oluyor diye düşünüyorum. Arkadaşlar arasında da içinde mizah olan paylaşımları birbirimizle paylaşarak eğleniyoruz. Olumsuz etkileri de var tabi ki. Bu tarz sitelerde bazen dolandırıcılara denk gelebiliyoruz. Bir arkadaşım vardı mesela bir ürün almıştı. Talep ettiği ürün yerine başka bir ürün gelmişti. Daha sonra bu büyük bir sorun haline gelmişti. Bu yönden ötürü olumsuz etkileri var. Bu yüzden ben çok dikkat ederim.

SAMET KOÇ

Sosyal medya çok yararlı gördüğüm bir platform değil. Yararları var tabi ki fakat zararları daha fazla. Bazen hiç duymadığımız bilgilere rastlayabiliyoruz. Bunlar sayesinde daha fazla bilgi sahibi olabiliyoruz. Fakat bu gibi sosyal ağlar bağımlı hale getirebiliyor. Bu da hayatımızı olumsuz yönde de etkileyebiliyor. Bende kullanıyorum. Satış yaptığım için işim gereği FACEBOOK, İNSTAGRAM gibi ağları fazla kullanıyorum. Ama dediğim gibi çok fazla değil. Kendimi bağımlı hale getirecek şekilde veya sosyal hayattan alıkoyacak şekilde kullanmıyorum.

DAMLASU KOLBAŞI

Her gün kullanıyorum. En çok İnstagram ve Youtube kullanıyorum. Bu ağlarda gezinirken eğleniyorum. Hem gündemi takip edebiliyorum. Kısaca çok keyif alıyorum bana karşı bir olumsuz etkisi de olmadı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.