Dolar 32,3122
Euro 35,0643
Altın 2.278,43
BİST 9.012,04
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

ATAKUM’DA ‘KADIN’ ZİRVESİ!

Samsun’da, Atakum’a değer katan ‘girişimci kadınlar’, dayanışma kahvaltısında bir araya geldi. Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, Atakum’un insani gelişmişlikte Karadeniz’de 1’inci, Türkiye’de ise 6’ncı kent olduğunu söyledi

ATAKUM’DA ‘KADIN’ ZİRVESİ!
REKLAM ALANI
14 Haziran 2022 20:01

Samsun’un Atakum Belediyesi, Atakum Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi (ATAK), Atakum Kent Konseyi Kadın Meclisi iş birliği ile ‘Atakum Kadın Girişimciler Buluşması’na imza attı. Kadın girişimciler, ATAK’ın kuruluşuna öncülük eden Av. Gülay Deveci’nin davetiyle birlik ve dayanışma amacıyla bir araya geldi.

ÇOCUK VE MEME SAĞLIĞI PROGRAMLARI
Programda aynı zamanda Uzm. Dr. Harika Sönmez ve Uzm Dr. Zeynep Gülçin Yıldırım çocuk sağlığı hakkında merak edilenleri cevapladı. KETEM’de görevli sağlık çalışanları da meme sağlığı hakkında bilgiler verdi. Kadınlar, Atakum Belediyesi personeli solist Arzu Çakır’ın seslendirdiği şarkılarla keyifli anlar yaşadı. Kadınların hünerli elleriyle üretilen ürünlerin yer aldığı ATAK standı da oldukça ilgi gördü.

ATAKUM VE İNSANİ GELİŞMİŞLİK
Kentin en güzel günlerinden birisini yaşadığını söyleyen Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, “Siz Cumhuriyet kadınlarısınız, siz Atatürk’ün Cumhuriyet’i emanet ettiği kadınlarsınız. Siz, Avrupa’nın pek çok demokratik ülkesinden daha önce özgürleştirilmiş, bağımsızlaştırılmış Cumhuriyet’in kadınlarısınız. O nedenle bugün buradasınız. Siz Atakum’u güçlendirdiniz, Atakum’a baharı getirdiniz ve kentimizin kimliğini değiştirdiniz. Atakum insani gelişmişlikte Karadeniz’de birinci, Türkiye’de altıncı kent. Sizin sayenizde. Bağımsız, özgür, ülke ve aile ekonomisine katkı sunan, istihdam oluşturan kadın kente güzellik katıyor. Sizleri bir kez daha kutluyorum. Toplumda kadın-erkek eşitliği yoksa, kadın özgür ve bağımsız değilse; kadın ekonomik, ticari, siyasi alanlarda erkekle eşit konumda hatta ondan bir adım önde değilse o ülkede insani yaşam sorunu vardır” dedi.

‘ZİNCİRİ KIRMAK BİZİM ELİMİZDE’
Programda konuşma yapan Av. Gülay Deveci ise, “Bugün genelde karar verme mekanizmalarında erkekler var. Kadınlar ve erkekler aynı işi yaptıkları halde farklı ücret alıyorlar. Türkiye’de yapılan bir araştırmaya göre erkek 100 birim maaş alıyorsa, kadın 80 birim maaş alıyor. Bu da eşitsizliğin göstergesi. Bu nedenle kadınların kendi işyerlerine sahip olması çok kıymetli. Türkiye’de kadınların yaşadığı şiddeti önlemek için daha fazla okumalı, girişimcilik yapmalı, ekonomik bağımsızlığımızı kazanmalıyız. Anne olarak çocuklar daha fazla kadınların etkisi altında olduğundan çocuklarımızı da bu anlayışla yetiştirmemiz lazım. Bu zinciri kırabilmek bizim elimizde” diye konuştu.

ÜRETEN VE HAYATA YÖN VEREN KADIN
Kadın girişimciliğini geliştirmek ve girişimciliğin kadınların arasında yaygınlaşması için politikalar ürettiklerini ifade eden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Samsun Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Mihriban Akyüz, “Kadınlar dünyada yeteneği keşfedilmemiş en büyük depo. Bu yüzden sizlerin emekleri, hayalleri, girişimleri çok kıymetli. Hayallerinize inanmaktan asla vazgeçmeyin, bu sizi başarıya götürecektir. Kadın üreten, çok işi bir arada yapabilen, hayata yön veren bir yapıya sahip. Maalesef böyle bir değer kadın girişimci sayısı olarak doğru orantılı değil. Bu ülke ekonomimiz açısından büyük eksiklik. O yüzden güzel kentimizin en güzide ilçesi Atakum’da sizlerin ortaya koyduğu değer çok kıymetli” dedi.

Atakum Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Esin Çelebi ise bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu belirtti. Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.